معطوف کردن کل ناوگان حمل و نقل مسافر در مدت سفرهای اربعینی که حدود ۲۰ روز میشود و نادیده گرفتن تقاضای سفرهای عادی اجحاف در حق عموم است که مسئولان کشور می بایستی برای رفع این مشکل در سالهای آتی تصمیم مقتضی بگیرند.
در حال حاضر تعداد ناوگان فعال در حمل و نقل جادهای مسافر ۶۸ هزار و ۶۵۹ دستگاه است که حدود ۱۴.۵ هزار دستگاه (۱۴ هزار و ۴۹۷ دستگاه) اتوبوس، حدود ۲۴ هزار دستگاه (۲۳ هزار و ۹۹۹ دستگاه) مینی بوس و ۳۰ هزار و ۱۶۳ دستگاه هم سواری کرایه است. ۲۱.۱ درصد ناوگان جادهای مسافری در اختیار اتوبوسها، ۳۵ درصد در اختیار مینی بوسها و ۴۳.۹ درصد هم در اختیار سواریهای کرایه است.
تعداد مسافران اربعینی هر سال رو به تزاید بوده و پیش بینی میشود امسال به حدود ۳میلیون و پانصد هزار نفر برسد که با توجه به بکارگیری ظرفیت حمل و نقل سواری شخصی و عمومی و اتوبوس های اجاره ای کشورهای همسایه هنوز هم دارای مشکل بوده باشیم که در حاشیه این ایام جابجایی مسافران عادی در کشور دچار مشکل شده و باعث ایجاد نارضایتی می گردد بسیار اتفاق افتاده افرادی در سفرهای عادی در نقاط مختلف کشور با مشکل بازگشت به موطن خود مواجه شده اند با این توصیف مسئولان بایستی بخش کوچکی از ظرفیت حمل و نقل مسافر در کشور را همچنان در حالت فعال نگه دارند.